Dziś mamy 4 czerwca 2020, czwartek, imieniny obchodzą:

04 kwietnia 2020

Otwarty konkurs ofert. Głównie organizacja wypoczynku letniego

31 marca burmistrz Szubina ogłosił otwarty konkurs ofert, by wesprzeć realizację #zadań publicznych w 2020 roku.

Konkurs dotyczy profilaktyki uzależnień, reintegracji społecznej osób uzależnionych od alkoholu i innych środków psychoaktywnych oraz przeprowadzenie działań na rzecz osób niepełnosprawnych. Chodzi o organizację wypoczynku letniego w formie półkolonii dla dzieci i młodzieży na terenie gminy Szubin w roku 2020 z programem profilaktyki zdrowotnej. Czas wolny należy zorganizować 15-20 osobom – dzieciom i młodzieży w 8 miejscowościach. Na realizację tego zadania zaplanowano 55 tys. zł. Drugie przedsięwzięcie to organizacja obozu letniego z programem profilaktycznym dla 45 dzieci i młodzieży z Gminy Szubin w roku 2020. Tu również zabezpieczono 55 tys. zł. Natomiast działalność na rzecz osób niepełnosprawnych ma na celu promowanie aktywności osób niepełnosprawnych w różnych dziedzinach życia społecznego. Na zadania z tym związane zabezpieczono 10 tys. zł.

Swoje projekty zgłaszać mogą organizacje pozarządowe, stowarzyszenia zwykłe i jednostek samorządu terytorialnego, osoby prawne i jednostki organizacyjne, spółdzielnie socjalne, spółki akcyjne i spółki z ograniczoną odpowiedzialnością oraz kluby sportowe.

Oferty składać należy do 22 kwietnia za pośrednictwem poczty lub poczty kurierskiej na adres: Urząd Miejski w Szubinie, ul. Kcyńska 12, 89-200 Szubin. O zachowaniu terminu decyduje data wpływu oferty do siedziby urzędu. Do oferty przedkładanej na konkurs należy dołączyć kilka dokumentów. Więcej informacji na BIP-ie gminy Szubin.

Oceń artykuł: 0 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Sprawdzanie świateł
Budowa stanu surowego
Meble młodzieżowe systemowe
Masaż gorącymi kamieniami
Kwasy...
Meble łazienkowe
Rejestracja podmiotów gospodarczych
od 50PLN
Kalkulatory
od 6,90PLN
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)