Dziś mamy 30 września 2020, środa, imieniny obchodzą:

16 stycznia 2020

Ośmiu chętnych na wykonanie prac. Firmy chcą więcej niż zaplanowano

Aż ośmiu chętnych złożyło oferty na wykonanie przebudowy Szubińskiego #Dom Kultury. Jednak większość z nich przewyższa kwotę, jaką zaplanowano na sfinansowanie tej inwestycji.

Tutaj pisaliśmy o pracach, jakie zaplanowano. Do 14 stycznia trwał przetarg, tego dnia otwarto oferty. Wpłynęło ich 8, z których tylko dwie nie przewyższają kwoty zaplanowanej na sfinansowanie tego zadania tj.  4 973 490,56 zł brutto.

Bydgosta Sp. z o.o. z Bydgoszczy wykona prace za 4 645 000,00 zł, natomiast Wezambud Sp z.o.o. ze Żnina proponuje kwotę 4 972 890.00 zł. Pozostałe oferty firm z Bydgoszczy, Chodzieży i Gniezna opiewają na 5, 6, a nawet ponad 7 milionów złotych. Obecnie trwa weryfikacja ofert, nie wybrano jeszcze wykonawcy. Termin zakończenia prac wyznaczono na 10 grudnia 2020 roku.

Oceń artykuł: 1 5

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (2) Zgłoś naruszenie zasad

    • 5 (5)

    mariusz, w dniu 16-01-2020 19:41:08 napisał:

    4 973 490,56 zł brutto.? skąd taka kwota skoro w innym waszym artykule była kwota dużo ,dużo mniejsza cytuje..."Prace mają potrwać do 10 grudnia 2020 roku. Aktualnie, do 8 stycznia trwa postępowanie przetargowe. Zadanie będzie kosztowało 1 mln 674 tys. 245 zł i jest dofinansowane ze środków Urzędu Marszałkowskiego w Toruniu w ramach programu rewitalizacji obszarów zdegradowanych społecznie.

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (1)

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Rolery - mezoterapia skóry
Wagi sklepowe
699PLN 500PLN
Nowoczesne zabiegi laserowe
Elzab Delta Max E
sugerowana cena producenta: 2950,70PLN
Elzab Jota E
sugerowana cena producenta: 1783,50PLN
DATECS Maluch E.ko
sugerowana cena producenta: 1351,77PLN
Szkolenia p.poż.
od 50PLN
Meblościanka z oferty firmy FADOME
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)