Dziś mamy 6 czerwca 2020, sobota, imieniny obchodzą:

16 maja 2019

Oficjalne otwarcie kliniki. Wśród gości był wojewoda Mikołaj Bogdanowicz

fot. pow.

fot. pow.

14 maja br. po gruntownym remoncie otwarta została # Klinika Chorób Naczyń i Chorób Wewnętrznych Szpitala Uniwersyteckiego nr 2 im. Biziela w Bydgoszczy.

Odnowienie kliniki było możliwe dzięki wsparciu Ministerstwa Zdrowia i Unii Europejskiej. W uroczystym otwarciu wziął udział wojewoda Mikołaj Bogdanowicz.

Remont kliniki kosztował 4 mln złotych, a kolejne pół miliona jego doposażenie. Zmiany objęły m.in. wystrój sal oraz poprawę dostępu do sanitariatów. Chorzy zyskają także lepszą opiekę i monitorowanie, ponieważ zmodernizowana została sala intensywnego nadzoru.

Wojewoda Mikołaj Bogdanowicz na ręce dyrektor placówki, dr n. med. Wandy Korzyckiej – Wilińskiej złożył pracownikom szpitala podziękowania za ich pracę.

Chcę podziękować Pani Dyrektor i wszystkim pracownikom szpitala im. Biziela, za to, że stanowią oni faktyczną siłę medyczną w naszym województwie. Jak wiemy Bydgoszcz jest jednym z liderów w Polsce jeżeli chodzi o medycynę. Cieszę się, że bardzo dobrze wyspecjalizowane kadry medyczne wychodzą z Collegium Medicum, bo to jest przyszłość dla tego szpitala i placówek w całym kraju – powiedział.

Cały program modernizacji, który obejmował także oddział kardiologii to około 10,5 mln złotych, z czego około 1,7 mln złotych pochodziło z Ministerstwa Zdrowia.

materiał: Kujawsko-Pomorski Urząd Wojewódzki w Bydgoszczy

Oceń artykuł: 9 5

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Meble łazienkowe
MEBLE PIOTR PASIEKA
Elzab Delta Max E
sugerowana cena producenta: 2950,70PLN
Meble systemowe w kolorze Biały Wysoki Połysk
Kasa fiskalna ONLINE FAREX PRO300
1299PLN PROMOCJAPLN
Sprawdzanie świateł
Sypialnia w ciemnym, orzechowym kolorze
Kasa fiskalna ONLINE Datecs WP25
1299PLN PROMOCJAPLN
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)