Dziś mamy 3 czerwca 2020, środa, imieniny obchodzą:

03 kwietnia 2020

Niesprawny pojazd wycofany z ruchu. Kierującego ukarano mandatami

fot. WITD Bydgoszcz

fot. WITD Bydgoszcz

Pojazd z poważną usterką układu hamulcowego oraz z niezabezpieczonym ładunkiem #sypkim to efekt kontroli bydgoskich inspektorów transportu drogowego…

W dniu 2 kwietnia, inspektorzy z WITD w Bydgoszczy zatrzymali do kontroli w miejscowości Szubin (powiat nakielski), 3-osiowy pojazd przewożący ładunek sypki bez odpowiedniego zabezpieczenia. Z uwagi na brak osłony oraz specyficzną budowę ładowni pojazdu (brak tylnej burty), przewożony piasek wysypywał się na drogę oraz jadące za nim pojazdy.

Pojazd poddano weryfikacji pod kątem masy rzeczywistej – wynik pozostawał w normie.

Ponadto skontrolowano stan techniczny pojazdu i ujawniono uszkodzony przewód hamulcowy i niesprawne światła cofania. Stwierdzone usterki skutkowały zatrzymaniem dowodu rejestracyjnego pojazdu. Kierujący został ukarany stosownymi mandatami za niezabezpieczenie ładunku sypkiego oraz zły stan techniczny pojazdu.

Materiał: WITD Bydgoszcz

Oceń artykuł: 6 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (6) Zgłoś naruszenie zasad

    • 4 (6)

    obserwatore, w dniu 03-04-2020 13:26:39 napisał:

    Właściciel tego pojazdu to musi mieć zryty dekiel żeby wypuścić w trasę tak niesprawny pojazd . To badziewie policjanci powinni skierować do likwidacji.

    odpowiedz

    • 8 (10)

    kierowca , w dniu 03-04-2020 14:34:26 napisał:

    W końcu się ktoś zainteresował tym Kamazem. Nie widziałem żeby kiedykolwiek miał przykryty ładunek, mijam się z nim baaardzo często. Lenistwo właściciela nie ma granic! Jeszcze jeden Kamaz jeździ w Szubinie i nim też czas już się zainteresować!!!

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (1)
    • 2 (2)

    Oczy szeroko otwarte, w dniu 04-04-2020 03:46:17 napisał:

    A szanowny Pan szef właściciel powie że wstrętny rząd nasyła ITD i rzuca kłody pod nogi przedsiębiorcy. Tylko że zamiast część zysku przeznaczyć na modernizację lub wymianę sprzętu to nie. Lepiej wczasy, nowa osobówka( oczywiście w koszta) itd.

    odpowiedz

    • -2 (2)

    hubcio, w dniu 06-04-2020 08:00:53 napisał:

    Jakbym nie musiał za takie głodowe stawki jeździć to bym w sprzęt zainwestował!!!!

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (1)

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Nowoczesne zabiegi laserowe
Sypialnia - jasny dekor i ryflowane uchwyty
Przewóz krajowy
Rolery - mezoterapia skóry
Meble łazienkowe
Materiały eksploatacyjne do wszystkich drukarek
Od 4,90 PLN
Novitus Mała Plus
sugerowana cena producenta: 1217,70 PLN
Kalkulatory
od 6,90PLN
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)