Dziś mamy 3 czerwca 2020, środa, imieniny obchodzą:

11 czerwca 2019

Mrotecki dzielnicowy opowiadał o bezpiecznych sposobach spędzania wakacji

fot. pow

fot. pow

O zasadach, o których podczas wakacji powinny pamiętać dzieci opowiadał podczas spotkania# z uczniami szkoły w Dębowie mrotecki dzielnicowy asp. Szymon Kujawa.

Dzielnicowy z Komisariatu Policji w Mroczy, asp. Szymon Kujawa spotkał się z uczniami Szkoły Podstawowej w Dębowie na zajęciach profilaktycznych dotyczących bezpieczeństwa podczas nadchodzących wakacji. Zajęcia zorganizowano dla przedszkolaków oraz uczniów klas 0– IV.

Mundurowy przypominał o zagrożeniach związanych z pobytem na niestrzeżonych akwenach. Przypominał też zasady, jakie dzieci powinny przestrzegać podczas pobytu w lasach, ze szczególnym naciskiem na różnego rodzaju zagrożenia pożarowe w związku z wysokimi temperaturami powietrza.

Mowa była też o pracach polowych. Dzielnicowy radził, aby dzieci jeśli już są zobowiązane pomagać rodzicom przy tego typu pracach, robiły to bezpiecznie i  z zachowaniem wszelkich środków ostrożności. Przypominał, że małoletni nie powinni zajmować się obsługą maszyn rolniczych, ani też wsiadać za kierownicę ciągników rolniczych.

Kilka rad dzielnicowy przekazał też na temat bezpiecznego przemieszczania się po trasach. Mówił o roli, jaką spełniają odblaski i zasadach ruchu obowiązujących szczególnie pieszych. Uczniowie dowiedzieli się także wiele na temat zagrożeń związanych z niewłaściwym korzystaniem z Internetu.            

materiał: podkom. Justyna Andrzejewska Oficer prasowy KPP Nakło nad Notecią

Oceń artykuł: 0 1

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Kasy fiskalne Datecs mobilne z kopią elektroniczną
999PLN PROMOCJAPLN
DATECS Maluch E.ko
sugerowana cena producenta: 1351,77PLN
Szampon wiśniowy do włosów farbowanych Joanna 1l
15PLN
Zezwolenie na przetwarzanie odpadów
od 2000PLN
Meble pokojowe
Szkolenia bhp wstępne
od 30PLN
Sprawdzanie geometrii kół
Ryzyko zawodowe
od 100PLN
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)