Dziś mamy 30 września 2020, środa, imieniny obchodzą:

22 stycznia 2020

Mecz ligowy szachistów. Jan Rosiński najlepiej punktującym zawodnikiem

19 stycznia szachiści Feniksa Mroczy zmierzyli się u siebie z drużyną UKS OPP II Toruń w #meczu 3. kolejki IV ligi Drużynowych Mistrzostw Województwa Kujawsko-Pomorskiego

Mroczanie wystąpili w składzie: Waldemar Maliński, Mirosław Kozielski, Bogdan Winkler, Jan Rosiński, Edward Kulski. Punkty dla mroteckiej drużyny zdobyli Mirosław Kozielski i Jan Rosiński. Na I szachownicy Waldemar Maliński minimalnie przegrał z Maurycym Sokulskim. Na II desce Mirosław Kozielski pokonał Adama Załuskiego i tym samym zdobył swoje pierwsze punkty w bieżącym sezonie. Na przełamanie cały czas czeka Bogdan Winkler, który na III szachownicy uległ Michałowi Sokulskiemu. Na IV szachownicy Jan Rosiński wygrał z Jakubem Załuskim, dzięki czemu podtrzymał swoją świetną serię w tym sezonie ligowym.

Warto dodać, że Jan Rosiński nadal jest niepokonany w aktualnych rozgrywkach, a także jest najlepiej punktującym zawodnikiem mroteckiej drużyny. Mroczanin w 3 rundach zdobył 2,5 punktu na 3 możliwe (2 wygrane i 1 remis), co potwierdza jego bardzo dobrą dyspozycję. Na V planszy Edward Kulski przegrał z Ignacym Sokulskim poprzez pechowe podstawienie wieży. Ostatecznie cały mecz zakończył się zwycięstwem drużyny z Torunia 3:2. Następny mecz ligowy zawodnicy Feniksa zagrają 23 lutego na wyjeździe z drużyną PKS "Leśny" Bydgoszcz.

Wyniki na szachownicach:
Waldemar Maliński 0-1 Maurycy Sokulski
Mirosław Kozielski 1-0 Adam Załuski
Bogdan Winkler 0-1 Michał Sokulski
Jan Rosiński 1-0 Jakub Załuski
Edward Kulski 0-1 Ignacy Sokulski

Zdobycze punktowe zawodników Feniksa po 3 rundach:
Jan Rosiński – 2,5 punktu na 3 możliwe
Mirosław Kozielski – 1 punkt na 3 możliwe
Edward Kulski – 1 punkt na 3 możliwe
Waldemar Maliński – 0,5 punktu na 3 możliwe
Bogdan Winkler – 0 punktów na 3 możliwe

materiał: Jan Rosiński

Oceń artykuł: 8 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Kasy fiskalne Datecs
1200PLN PROMOCJAPLN
Opracowujemy Instrukcje bhp
od 50PLN
Drobne naprawy
Elzab Zeta
sugerowana cena producenta: 2816,70PLN
Usta - powiekszanie
Sprawdzanie zadymienia i analiza spalin
Posnet Bingo HS EJ
sugerowana cena producenta: 1586,70PLN
Sprawdzanie geometrii kół
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)