Dziś mamy 4 kwietnia 2020, sobota, imieniny obchodzą:

28 stycznia 2020

Maturzyści bawili się na balu. Był czas na podziękowania i wspomnienia

fot. powierzone

fot. powierzone

W ostatnią sobotę stycznia, w restauracji Saga w Zamościu, odbył się bal studniówkowy #maturzystów I Liceum Ogólnokształcącego im. St. Wyspiańskiego w Szubinie.

Uczestników zabawy przywitali uczniowie klasy trzeciej Julianna Grobelska i Igor Kotlarek. Maturzyści podziękowali swoim nauczycielom i rodzicom za trud, jaki włożyli w ich edukację i wychowanie. Dyrektor szkoły Elżbieta Kłosowska – Hilscher rozpoczynając bal, życzyła młodzieży udanej zabawy oraz sukcesów na maturze.

Tradycyjnie, pierwszym tańcem był polonez. Panowie zaprosili do tańca partnerki, wręczając im czerwone  róże, ufundowane prze  kwiaciarnię  „Azalia” z Szubina. Goście bawili się przy rytmach zespołu MK Organizacyjnie. Wydarzenie uwiecznił Dariusz Górzyński. Bal uczczono tortem upieczonym, specjalnie na tę okazję, przez firmę „Anielska Pokusa” z Zamościa.

Był również czas na wspomnienia lat spędzonych w liceum. Niejedna łza zakręciła się w oku podczas oglądania prezentacji zdjęciowej autorstwa Julii Kubisiak, Klaudii Behnke i Roksany Nowickiej. Były również podziękowania dla pani dyrektor Elżbiety Kłosowskej – Hilscher i wychowawcy klasy Magdaleny Piekarskiej. Dziękujemy rodzicom za przygotowanie wyjątkowego balu, a gościom za wspaniałą zabawę.

materiał: I LO Szubin

Oceń artykuł: 9 4

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Zestaw wypoczynkowy na stelażu drewnianym
Kasa fiskalna Novitus NANO E
1290 nettoPLN
Kwasy...
Meble systemowe Dąb Sonoma/ Biały Połysk
Test amortyzatorów
Meble kuchenne - na zamówienie
Meble systemowe w kolorze Biały Wysoki Połysk
Modne aranżacje
0

Chodź, pomaluj swój świat… na zielono. Apetyczne przepisy na Dzień Szpinaku

Świętować można z różnych okazji. Boże Narodzenie jednoznacznie kojarzy się z #czerwonym barszczem i zupą grzybową, a Wielkanoc to świetny pretekst do zajadania się żurem i jajkami na tysiąc sposobów. Kalendarz jest jednak wypełniony wieloma innymi, smakowitymi datami. Wiedzieliście, że 26 marca obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Szpinaku? Najwyższa pora dać temu liściastemu specjałowi zielone światło w kuchni!

(czytaj więcej)
0

Co robić z dziećmi w domu? Wspólnie pieczmy słodkości!

Co robić z dzieciakami, które więcej czasu spędzają w domu? Istnieje wiele pomysłów na to, #jak w prosty i przyjemny sposób zorganizować czas, angażując także najmłodszych. Jedną z przyjemniejszych aktywności, która pozwoli nam na działanie zespołowe, jest wspólne pieczenie słodkości – a efekty, och, będą pyszne! Oto garść inspiracji na proste w przygotowaniu i smaczne wypieki, które możemy przyrządzić wspólnie z najmłodszymi.

(czytaj więcej)
0

"Odkażanie" koronawirusa po polsku. W izolacji coraz częściej sięgamy po alkohol

Butelka wódki, kilka piw i ze dwa wina – to dla żony. Będzie na zapas” – mówi, stojąc w kolejce #w monopolowym. Ale robi to także następnego dnia… Pandemia koronawirusa i związana z nią kwarantanna staje się dla wielu Polaków pułapką. W wyniku izolacji częściej sięgają po alkohol i piją znacznie większe jego ilości. Podczas gdy np. władze departamentu Aisne w północno-wschodniej Francji wydają zakaz sprzedaży alkoholu w związku z epidemią Covid-19, w Polsce sklepy monopolowe pospiesznie i na bieżąco uzupełniają braki w asortymencie.

(czytaj więcej)
0

Lepiej zapobiegać niż leczyć. Lepsza odporność dzięki zdrowym produktom

Sezon na infekcje to czas, kiedy bardziej niż zazwyczaj powinniśmy zadbać o siebie i najbliższych#. Widoczne za oknem słońce oraz malownicza wiosenna aura często usypia naszą czujność w obliczu czyhających chorób. W tym szczególnym czasie warto więc naturalnie wzmocnić odporność i skutecznie zmniejszyć ryzyko infekcji m.in. poprzez odpowiednią dietę.

(czytaj więcej)