Dziś mamy 6 czerwca 2020, sobota, imieniny obchodzą:

16 maja 2019

Majowy Turniej Szachowy. Do zdobycia był Puchar Burmistrza

fot. pow.

fot. pow.

W Rogoźnie odbył się Majowy Otwarty Turniej Szachowy o # Puchar Burmistrza Rogoźna.

W zawodach wystartowało trzech zawodników powiatu nakielskiego. I miejsce zajął Piotr Szybowicz - reprezentant klubów szachowych UKS Szachowa Dwójka Szubin i I LO Szubin. I miejsce w kategorii juniorów wywalczył Alan Jagodziński z Miastowic (LKS Chrobry Gniezno) Na czołowych miejscach znaleźli się: I miejsce Piotr Szybowicz (UKS Szachowa Dwójka Szubin/I LO Szubin) 7,5/9, II miejsce Piotr Konieczyński (ŻTMS Baszta Żnin), III miejsce Piotr Pilarski (Rogoźno), IV miejsce Andrei Maksimenko jr (ŻTMS Baszta Żnin/Ukraina). W rozgrywkach startowało 29 szachistów.

W bydgoskim Klubie Odnowa odbył się X Turniej Warcabów Stupolowych (100) z udziałem zawodników z Szubina. Szczegółowe wyniki: Turniej B - I miejsce Szymon Raźny (SP 28 Bydgoszcz), II miejsce Kamil Białecki (Wesołe Warcaby SP 1 Szubin), III miejsce Jakub Budzyński (SP 60 Bydgoszcz), IV miejsce Alan Ufnal (Wesołe Warcaby SP 1 Szubin), V miejsce Kacper Białecki (Wesołe Warcaby SP 1 Szubin).Turniej A - I miejsce Emilia Lepak (ZS Chemicznych Bydgoszcz), II miejsce Piotr Szybowicz (SzDK Szubin/MDK 1 Bydgoszcz/I LO Szubin), III miejsce Oskar Dudka (SP 28 Bydgoszcz).

W II Szachowych Mistrzostwach Klubu Odnowa uczestniczył Zygmunt Majdan ze Szkocji, który zajął III miejsce w kategorii oldbojów (XVI miejsce w klasyfikacji ogólnej).

materiał: Piotr Szybowicz

Oceń artykuł: 13 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Szkolenia bhp okresowe
od 70PLN
Makijaż na każdą okazję
Zestaw wypoczynkowy na stelażu drewnianym
Drukarka fiskalna Epson
2499PLN PROMOCJA PLN
Gabaryty (3,2m x 4,5m)
Pokój dzienny/ jadalnia
Analiza stanu bhp w firmie
od 50PLN
Usta - powiekszanie
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)