Dziś mamy 7 czerwca 2020, niedziela, imieniny obchodzą:

16 maja 2020

Liga Kujawsko – Pomorska dobiegła końca. Rozegrano ostatnią rundę

Pod patronatem Kujawsko - Pomorskiego Związku Szachowego i I LO im. Stanisława #Wyspiańskiego w Szubinie odbyła się ostatnia IX runda Ligi Kujawsko - Pomorskiej (Drużynowe Mistrzostwa I LO Szubin) rozgrywanej na portalu Lichess.

Regulamin zakładał walkę w dwóch grupach: Ekstralidze i I Lidze. Grano w czwartki w godzinach 18.00-20.00 z czasem 3 minuty + 2 sekundy na uczestnika. Turniej trwał od 25 marca do 14 maja 2020 roku. Relację live na Twitch.tv prowadzili: Ewa Karkowska (MKS EMDEK Bydgoszcz), Aleksandra Dąbrowska (BKS Chemik Bydgoszcz) i Jan Rosiński (LUKS Feniks Mrocza).

W IX rundzie drużyna I LO w Szubinie zajęła III miejsce z dorobkiem 100 punktów: Piotr Szybowicz - 32 punkty, Dariusz Wargulec - 29 punktów, Alan Jagodziński - 23 punkty, Olaf Jagodziński - 16 punktów. I miejsce wywalczyli szachiści PKS Wiatrak Bydgoszcz - 109 punktów, a na II miejscu uplasowali się zawodnicy Royal Chess Bydgoszcz - 100 punktów. Różnice pomiędzy zdobyczami punktowymi świadczą, iż walka o podium była zacięta. Łącznie szubinianie na podium stawali 4 razy: 30 marca - I miejsce w grupie eliminacyjnej, 9 kwietnia - I miejsce w I lidze, 30 kwietnia - II miejsce w I lidze i 14 maja - III miejsce w Ekstralidze.

W dziewięciu turniejach wystąpili następujący zawodnicy powiatu nakielskiego: 10 szachistów drużyny I LO Szubin - Alan Jagodziński, Olaf Jagodziński, Konrad Hilscher, Hubert Zdralek, Mariusz Beczyński, Dariusz Wargulec, Adam Jagodziński, Adam Maciejewski, Jerzy Białas i Piotr Szybowicz, a także gracze z Nakła i Mroczy - Jarosław Wiśniewski, Hubert Gabryszewski, Jan Rosiński, Tomasz Radziejewski, Krzysztof Michalak i Krystian Janik.

Ekstraliga

Miejsce

Klub

Punkty

1

PKS Wiatrak Bydgoszcz

109

2

Royal Chess Bydgoszcz

104

3

I LO Szubin I

100

4

Chess Team Jasiu

88

5

Emdekowcy Bydgoszcz

26

6

UKS OPP Dom Harcerza Toruń

24

7

KSz Gambit Świecie

24


Materiał: PS

Oceń artykuł: 4 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Sypialnia Orzech Włoski/ Czarny lub Dąb Denver
Bezpłatne kontrolowanie sprawności amortyzatorów
MEBLE PIOTR PASIEKA
Drukarki kodów kreskowych
899PLN 499PLN
Kasa fiskalna ONLINE FAREX PRO600
1349PLN PROMOCJAPLN
Skup i sprzedaż części
Pokój dzienny/ młodzieżowy lub sypialnia
Nadanie modnej linii
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)