Dziś mamy 2 czerwca 2020, wtorek, imieniny obchodzą:

09 maja 2019

Konkurs Krasomówczy "Demostenes". Laureaci przeszli do finału

fot. pow.

fot. pow.

Dnia 25.04.2019 roku w Gminnym Centrum Kultury i Biblioteki w # Kcyni odbyły się półfinały Konkursu Krasomówczego „DEMOSTENES”.

Do konkursu przystąpili uczniowie z następujących szkół:

- Szkoły Podstawowej z Kcyni
- Szkoły Podstawowej z Rozstrzębowa
- Szkoły Podstawowej w Dobieszewie
- Szkoły Podstawowej z Laskownicy

Komisja w składzie:
Przewodnicząca  Maria Kordyś – Instruktor k-o GCKiB w Kcyni
Członek Violetta Majchrzak – GCKiB
Członek Katarzyna Pomałecka – GCKiB

Biorąc pod uwagę kryteria oceny według regulaminu przyznały nagrody następującym uczniom:

Kategoria klas II-IV:
1. Kacper Olszak - SP w Kcyni
2. Martyna Bacik - SP w Rozstrzębowie
3. Marianna Lehnarth - SP w Kcyni
Wyróżniono:
- Jakub Wiącek - SP w Kcyni
- Oliwier Górny - SP w Dobieszewie

Kategoria klas V-VIII:
1. Wiktoria Pińkowska - SP w Kcyni
2. Jakub Wessołowski - SP w Kcyni
3. Martyna Nowak - SP w Laskownicy
Wyróżniono:
- Alicja Podgórska - SP w Kcyni
- Filip Mróz - SP w Laskownicy

Laureaci konkursu otrzymali dyplomy oraz nagrody książkowe. Wszyscy uczestnicy pojadą na finał do Szubina.

materiał: Ilona Kurdelska

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu. 

Oceń artykuł: 0 0

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)