Dziś mamy 29 września 2020, wtorek, imieniny obchodzą:

05 lutego 2020

Kompletnie pijany kierowca sprawcą kolizji. Niebawem usłyszy zarzuty

Prawie 3 promile alkoholu miał w organizmie mieszkaniec Bydgoszczy, którego na miejscu #zdarzenia drogowego w Małych Rudach zatrzymali szubińscy mundurowi. Nieodpowiedzialny kierowca niebawem usłyszy zarzuty.

Zgłoszenie o tym, że w miejscowości Małe Rudy w gminie Szubin zderzyły się dwa auta, dyżurny policji otrzymał wczoraj (4.02.20) przed 18. Kiedy na miejsce dojechał patrol w rozmowie z jednym z uczestników ustalił, że kierowca skody zjechał na przeciwny pas ruchu, gdzie uderzył w jadącego prawidłowo mercedesa.

Kierowca mercedesa szybko wyszedł ze swojego auta i poszedł sprawdzić, czy mężczyzna, który prowadził skodę nie potrzebuje pomocy medycznej. Kiedy tylko otworzył drzwi od skody wyczuł silną woń alkoholu, dlatego natychmiast zabrał kierowcy kluczyki uniemożliwiając mu tym samym dalszą jazdę, a na miejsce wezwał odpowiednie służby.

Przekazany mundurowym 60-letni kierowca skody był zamroczony alkoholem. Alkomat wykazał w jego organizmie prawie 3 promile. Z racji tego, że mieszkaniec Bydgoszczy nie wymagał hospitalizacji, został przekazany pod opiekę rodzinie.

Niebawem kryminalni przedstawią mu zarzuty za prowadzenie pojazdu w stanie nietrzeźwości, a sprawa trafi do sądu. Nieodpowiedzialny kierowca odpowie także za spowodowanie kolizji drogowej. Bydgoszczaninowi grożą dwa lata więzienia.

Materiał: podkom. Justyna Andrzejewska Oficer prasowy KPP Nakło nad Notecią

Oceń artykuł: 5 2

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (1) Zgłoś naruszenie zasad

    • 4 (4)

    Józek, w dniu 05-02-2020 15:43:42 napisał:

    Gratulacje dla kierowcy Mercedesa.

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Terminale płatnicze
Wulkanizacja
Sporządzanie listy płac
od 50PLN
Makijaż na każdą okazję
Fotopoduszka w kształcie serca
30,00PLN
Bezpłatne kontrolowanie sprawności ustawienia świateł
Meble systemowe w kolorze Biały Wysoki Połysk
Drukarka fiskalna Epson
2499PLN PROMOCJA PLN
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)