Dziś mamy 3 czerwca 2020, środa, imieniny obchodzą:

07 października 2019

Kolejni nietrzeźwi wyeliminowani z dróg. Kierowcy będą tłumaczyć się w sądzie

fot. archiwum

fot. archiwum

Kolejnych dwóch pijanych kierowców wyeliminowali z ruchu # szubińscy policjanci. Zarówno kierowca bmw jak i land rovera ze swojego zachowania wytłumaczą się w sądzie, a zgodnie z obowiązującymi przepisami grozi im kara do 2 lat pozbawienia wolności.

Obaj kierowcy wpadli podczas rutynowej kontroli. Pierwszą mundurowi z szubińskiego komisariatu przeprowadzili w nocy z czwartku na piątek (3/4.10.19) w miejscowości Zazdrość. Siedzący za kierownicą 43-latek, od którego wyraźnie czuć było alkohol został sprawdzony alkomatem. Urządzenie wykazało w jego organizmie prawie półtora promila alkoholu.

Kolejny kierowca „na podwójnym gazie” został zatrzymany w miniony piątek (4.10.19) około 21.30 w Szkocji. Kontrolując bmw mundurowi sprawdzili też trzeźwość 34-latka, który je prowadził. Badanie wykazało w organizmie mężczyzny promil alkoholu.

Obaj kierowcy zostali natychmiast wyeliminowani z ruchu. Za prowadzenie pojazdu w stanie nietrzeźwości grozi im kara do 2 lat pozbawienia wolności, a ze swojego zachowania będą tłumaczyli się w sądzie.

materiał: podkom. Justyna Andrzejewska

Oceń artykuł: 1 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (5) Zgłoś naruszenie zasad

    • 3 (3)

    Królik, w dniu 07-10-2019 17:53:43 napisał:

    Bardzo dobrze zapraszam jeszcze na miejscowości krolikowo retkowo i inne tutaj tez niektórzy lekcewarza sobie przepisy nie tylko o alkohol chodzi ale także o jazdy bez prawka oraz braku przeglądów.

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (1)
    • 0 (0)

    Królik, w dniu 08-10-2019 14:33:27 napisał:

    Każdy ma prawo sie pomylic nikt nie jest geniuszem bez przesady. Pozdro

    odpowiedz

    • 0 (0)

    obywatel, w dniu 08-10-2019 15:02:31 napisał:

    KP Szubin rządzi :) najlepsi policjanci fachowi i bardzo sympatyczni :) szkoda, że nie doceniani :)

    odpowiedz

    • 0 (0)

    Gajowy mjietas dyndel, w dniu 10-10-2019 12:49:35 napisał:

    Szubin daje rade. Mrocza nie. Bylem u kumpla w Anielinach gm. Sadki i tam na legalu samochodem na piwko jedno drugie i do domu bo to tylko 500 metrow co ma sie stać. Łople z drog eliminować tyle tylko powiem.

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Bindowanie dokumentów
od 6,00PLN
Bezpłatne kontrolowanie sprawności ustawienia świateł
Zestaw wypoczynkowy na stelażu drewnianym
Sprawdzanie świateł
GratisPLN
Pokój dzienny/ młodzieżowy lub sypialnia
Wypożyczalnia samochodów
Budowa hal
Drobne naprawy
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)