Dziś mamy 6 czerwca 2020, sobota, imieniny obchodzą:

13 stycznia 2020

Kolejni nietrzeźwi kierowcy złapani. Obaj stracili prawa jazdy

fot. archiwum

fot. archiwum

Zarzuty za prowadzenie pojazdu w stanie nietrzeźwości usłyszą niebawem # kierowcy zatrzymani przez policjantów w Nakle i Łachowie. Obaj już stracili prawa jazdy, a decyzje w ich sprawie podejmie sąd.

Pierwszego nietrzeźwego za kierownicą peugeota zatrzymali w sobotę (11.01.20) w Łachowie (gm. Szubin) mundurowi z szubińskiej „patrolówki”. 48-latek zapewne był świadomy swojego stanu trzeźwości, bo jak tylko zobaczył radiowó,z natychmiast skręcił w jedną z bocznych dróg. Alkomat wykazał w organizmie mieszkańca szubińskiej gminy niespełna promil alkoholu.

Kolejnego kierowcę z promilami w organizmie zatrzymała 12.01.20 nakielska „patrolówka”. Badanie stanu trzeźwości 50-letniego kierowcy kontrolowanego volkswagena wykazało w jego organizmie promil alkoholu.

Policjanci zatrzymali skontrolowanym kierowcom blankiety praw jazdy. Niebawem każdy z nich zostanie przesłuchany i usłyszy zarzuty za prowadzenie pojazdu w stanie nietrzeźwości. Ostateczne decyzje w ich sprawie będzie podejmował sąd.

Za prowadzenie pojazdu w stanie nietrzeźwości grozi kara do 2 lat pozbawienia wolności i wysoka kara pieniężna.

materiał: podkom. Justyna Andrzejewska - KPP Nakło

Oceń artykuł: 0 2

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (3) Zgłoś naruszenie zasad

    • 6 (6)

    Rryba, w dniu 13-01-2020 16:51:05 napisał:

    Jak najbardziej, tępić pijanych ile się da. A problem jazdy bez uprawnień? Policja dostaje i formacje, auto, numery. Nawet jeśli takiego złapią to jest bezkarny. Jeżdżą dalej śmiejąc się w twarz

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (1)

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Klasyka w nowym wydaniu w kolorze Orzech Koniakowym
MEBLE PIOTR PASIEKA
Szampon wiśniowy do włosów farbowanych Joanna 1l
15PLN
Sprzedaż opon
Prowadzenie kadr i płac dla firm
od 50PLN
Meble kuchenne - na zamówienie
Fotokubek magiczny
29,90PLN
Konstrukcje stalowe
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)