Dziś mamy 6 czerwca 2020, sobota, imieniny obchodzą:

14 stycznia 2020

Kolejne wspólne posiedzenie komisji. Omówiono kilka ważnych tematów

fot. MM

fot. MM

14 stycznia na nakielskiej przystani zorganizowano wspólne posiedzenie # Komisji Bezpieczeństwa i Porządku oraz Powiatowego Zespołu Zarządzania Kryzysowego. O jakich tematach dyskutowano?

Przybyłych na obrady gości powitał starosta nakielski Tadeusz Sobol. Po przyjęciu sprawozdania z działalności komisji na 2019 rok głos zabrał Tomasz Mieszczankin z Zarządu Dróg Wodnych w Inowrocławiu, przedstawiając informację dotyczącą zagrożenia powodziowego na terenie powiatu nakielskiego. Okazało się, że mieszkańcy nie muszą się niczego obawiać, bo żadne zagrożenie w chwili obecnej nie występuje. Bardziej prawdopodobne jest wystąpienie suszy w naszym regionie.

Podczas wtorkowego posiedzenia przedstawiono informacje o bezpieczeństwie w szkołach, działaniach profilaktycznych i prewencyjnych, które przedstawiły: mł. asp. Zofia Wrzeszcz z KPP w Nakle, Patrycja Machoń z Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Nakle oraz dyrektor Powiatowej Poradni Psychologiczno-Pedagogicznej w Nakle Ewa Burzyńska.

Na zakończenie obrad głos zabrał jeszcze Powiatowy Lekarz Weterynarii w Nakle Piotr Kwiatkowski, który w skrócie omówił temat związany z aktualnym występowania wirusów ptasiej grypy, afrykańskiego pomoru świń (ASF) w Polsce. 

Oceń artykuł: 1 2

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (4) Zgłoś naruszenie zasad

    • 0 (0)

    Ja się pytam, w dniu 14-01-2020 16:14:37 napisał:

    A co powiat robi jak już jakiś koleś ich uświadomił że będzie susza?

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (1)
    • 2 (2)

    Cb, w dniu 14-01-2020 21:21:57 napisał:

    Komisja do spraw nierubstwa

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Makijaż na każdą okazję
Szkolenia pierwsza pomoc
od 50PLN
Zezwolenie na zbieranie odpadów
od 2000PLN
Przeglądy gaśnic
od 50PLN
Stół rozkładany + 6 krzeseł
Usta - powiekszanie
Nowe stylizacje
Nowoczesny styl
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)