Dziś mamy 3 czerwca 2020, środa, imieniny obchodzą:

01 kwietnia 2020

Kolejna szachowa rywalizacja. Grało 14 osób z trzech województw

W szubińskim LO im. Stanisława Wyspiańskiego szachiści walczyli w kolejnych zawodach #pod kierownictwem Adama Jagodzińskiego, który zorganizował II Turniej Szachowy Blitzkrieg Swiss Szubin Open w ramach VI Mistrzostw I LO Szubin.

Adepci królewskiej gry przenieśli się po raz drugi na portal Chess.com, gdzie rozegrano championat systemem szwajcarskim na dystansie 6 rund z czasem 5 minut + 3 sekundy na zawodnika. Rozgrywki rozpoczęły się o godzinie 20.00. Na listach startowych znalazło się 14 uczestników z trzech województw.

W II Turnieju Szachowym Blitzkrieg Swiss Szubin Open miejsca na podium wywalczyli: I miejsce Jarosław Wiśniewski (NOK Nakło) 5/6, II miejsce Mikołaj Włoch (BKS Chemik Bydgoszcz) 4,5/6, III miejsce Hubert Gabryszewski (NOK Nakło) 4/6.

Klasyfikacja ogólna turnieju: I miejsce Jarosław Wiśniewski (NOK Nakło) 5/6, II miejsce Mikołaj Włoch (BKS Chemik Bydgoszcz) 4,5/6, III miejsce Hubert Gabryszewski (NOK Nakło) 4/6, IV miejsce Alan Jagodziński (I LO Szubin) 3,5/6, V miejsce Karol Stanisławski (LKS Chrobry Gniezno) 3,5/6, VI miejsce Jan Rosiński (LUKS Feniks Mrocza) 3,5/6, VII miejsce Olaf Jagodziński (I LO Szubin) 3/6, VIII miejsce Fabian Spionkowski (KSz Gambit Świecie) 3/6, VIII miejsce Witek Malinowski (UKS Rycerz Golub Dobrzyń) 3/6, X miejsce Piotr Szybowicz (I LO Szubin) 2,5/6, XI miejsce Andrzej Kapuściński (Toruń) 2,5/6, XII miejsce Adam Jagodziński (Miastowice) 2/6, XIII miejsce Mariusz Beczyński (I LO Szubin) 1/6, XIV miejsce Krzysztof Posłuszny (Łódź) 0/6.

Materiał: Piotr Szybowicz

Oceń artykuł: 1 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Nowe stylizacje
Meble kuchenne - na zamówienie
Ochrona środowiska dla firm
od 50PLN
Wagi sklepowe
699PLN 500PLN
Pomoc przy kontroli ZUS
od 50PLN
Kasy fiskalne Datecs mobilne z kopią elektroniczną
999PLN PROMOCJAPLN
Sprawdzanie skuteczności hamowania
Budowa stanu surowego
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)