Dziś mamy 1 października 2020, czwartek, imieniny obchodzą:

17 stycznia 2020

Klaudia Pozorska w II etapie olimpiady. W Toruniu zmierzyła się z testem pisemnym

fot. A. Bubczyk

fot. A. Bubczyk

Dnia 15.01.2020 roku w auli Wyższej Szkoły Bankowej w Toruniu przeprowadzono II #etap X już edycji Kujawsko-Pomorskiej Olimpiady Wiedzy o Bezpieczeństwie pn.: „Bezpieczny przyjazny region” zwanej dalej „Olimpiadą”.

W drugim etapie startowali uczestnicy z województwa kujawsko-pomorskiego, którzy zdobyli największą ilość punktów w eliminacjach w poszczególnych Powiatach Województwa. Naszą szkołę reprezentowała kadetka klasy wojskowej II TL Klaudia Pozorska, która w dniu 6.12.2019 roku pomyślnie przebrnęła I etap powiatowy w Nakle nad Notecią. W Toruniu uczestnicy musieli zmierzyć się z testem pisemnym wielokrotnego wyboru. Koordynatorem szkolnym jest mjr rez. Jarosław Odrobiński – wychowawca klasy IITL. Z niecierpliwością oczekujemy na wyniki naszej reprezentantki. 

Materiał: A. Bubczyk

Autorka nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.

Oceń artykuł: 2 3

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)