Dziś mamy 5 czerwca 2020, piątek, imieniny obchodzą:

17 października 2019

Kiedy rączki bardzo brudne, ich umycie nie jest trudne

fot. pow.

fot. pow.

15 października przypada Światowy Dzień Mycia Rąk, który został ustanowiony przez Organizację Narodów Zjednoczonych#, by propagować regularne i prawidłowe wykonywanie czynności higienicznych i zachęcać wszystkich ludzi – a zwłaszcza dzieci – do regularnego mycia rąk jako kluczowego elementu profilaktyki. 

Podczas zajęć edukacyjnych dzieci z grupy Biedronki z nakielskiego „Słoneczka” przypomniały sobie o tym ważnym, codziennym nawyku. Przedszkolaki dowiedziały się kiedy należy myć ręce, czym i w jaki sposób.  Poznały także poszczególne etapy mycia rąk. Następnie w łazience mogły zaprezentować, jak poprawnie potrafią umyć ręce. Na zakończenie zajęć wykonały kolorowe mydełka oraz puszczały bańki mydlane.

Materiał: A. Mróz

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.

Oceń artykuł: 4 1

Czytaj również

udostępnij na FB
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)