Dziś mamy 3 czerwca 2020, środa, imieniny obchodzą:

29 września 2019

Jesienna wycieczka do sadu. Skrzynie szybko zapełniały się jabłkami

fot. Katarzyna Geppert

fot. Katarzyna Geppert

Już po raz kolejny grupa dzieci 4,5,6-letnich z DONALDA wybrała się na jesienną wycieczkę #do sadu w Trzeciewnicy. Jak każdego roku pogoda dopisała w sam raz na jesienne zbiory. W sadzie na dzieci czekał sam gospodarz p. Grzegorz Dornowski.

Duże wrażenie na przedszkolakach zrobiły drzewa pełne dużych, rumieniących się jabłek. Pod drzewami ustawione były skrzynie, do których dzieci mogły zbierać owoce. W ten sposób pomogły gospodarzowi w tegorocznych zbiorach.

Podczas pracy przedszkolaki śpiewały wesołe piosenki. Przy ciepłej jesiennej pogodzie, czas płynął bardzo szybko i skrzynie zapełniały się dorodnymi jabłkami. Największą frajdą było to, że dzieciaki mogły wrócić do przedszkola ze skrzyniami jabłek, za które serdecznie dziękują gospodarzowi p. Dornowskiemu.

materiał: Katarzyna Geppert

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.

Oceń artykuł: 5 2

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)