Dziś mamy 29 września 2020, wtorek, imieniny obchodzą:

09 lutego 2020

Ile za wynajem świetlicy na uroczystość rodzinną lub kiermasz? Sprawdź stawki

fot,. arch. zdjęcie poglądowe

fot,. arch. zdjęcie poglądowe

W styczniu burmistrz Szubina wydał zarządzenie określające wysokość czynszu #z tytułu najmu świetlic wiejskich.

Stawki są następujące:

  • za wynajem na organizację uroczystości rodzinnych i imprez rozrywkowych w gronie zamkniętym

- 250 zł za dobę w świetlicach w Godzimierzu, Grzecznej Pannie, Samoklęskach Małych, Smolnikach,
- 300 zł za dobę w świetlicy w Wolwarku
- 350 zł za dobę w świetlicach w Małych Rudach, Szaradowie i Zalesiu
- 450 zł za dobę w świetlicy w Retkowie

  • za wynajem na organizacje kiermaszy, pokazów, szkoleń, odpłatnych zajęć edukacyjnych i sportowych – 40 zł za godzinę

W przypadku najmu świetlicy w dzień 31 grudnia stawki rosną o 50%. Natomiast o 50% mniej należy zapłacić w przypadku wynajmu świetlicy na organizacje stypy. Świetlice nie są wynajmowane w Boże Narodzenie i Wielkanoc.

Do powyższych stawek dolicza się podatek VAT. Czynsz uiszcza się z góry.

Oceń artykuł: 10 8

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (7) Zgłoś naruszenie zasad

    • 2 (4)

    Patriota, w dniu 09-02-2020 16:40:55 napisał:

    Super,płacimy podatki,z naszych pieniędzy remont i takie stawki.Kto to wynajmie?

    odpowiedz

    • 2 (2)

    wizytator, w dniu 09-02-2020 21:08:47 napisał:

    ile w Królikowie?

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (1)
    • 0 (2)

    xxxxxxxxx, w dniu 10-02-2020 12:56:05 napisał:

    W Retkowie -dużo za wynajem świetlicy

    odpowiedz

    • 0 (4)

    Zdzichu, w dniu 11-02-2020 14:11:22 napisał:

    Wynajmując salę w restauracji nie musisz po skończonej imprezie sprzątać. Pytam więc, kto posprząta świetlicę wiejską? Cena wynajmu nie jest wcale niska, więc posprzątać powinna gmina . Pieniądze z wynajmu otrzymuje gmina.

    odpowiedz

    • -5 (5)

    Marcin K., w dniu 11-02-2020 15:31:00 napisał:

    Jak się nie podoba to nie wynajmuj. Świetlice są na imprezy solecki a nie na prywatne zabawy.

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (1)

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Siłownia
Metkownice
od 179PLN
Makijaż ślubny
Lipoliza injekcyjna
Botox
Fotoobrazy na płótnie
od 48,50PLN
Botox zmarszczki lwie
Meble kuchenne
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)