Dziś mamy 5 czerwca 2020, piątek, imieniny obchodzą:

17 października 2019

Igrzyska w „szczypiorniaka”. Dziewczęta z Paterka wygrywają

fot. SZS Nakło

fot. SZS Nakło

11 października w sali Zespołu Szkół w Paterku odbyły się Mistrzostwa Miasta i Gminy Nakło „Igrzyska Dzieci” w Mini Piłce Ręcznej Dziewcząt.

Do rywalizacji przystąpiły trzy Szkoły: Zespoły Szkolno – Przedszkolne w Ślesinie i nr 4 w Nakle oraz gospodarze Zespół Szkolno – Przedszkolny w Paterku. Współorganizatorem zawodów byli nauczyciel wychowania fizycznego w Paterku. Mecze sędziował wieloletni trener i sędzia piłki ręcznej Pan Leon Cybulski. Poniżej wyniki:

I mecz:
ZS – P w Paterku – ZS – P nr 4 w Nakle (6:2)
II mecz:
ZS – P w Paterku – ZS – P w Ślesinie (5:4)
III mecz:
ZS – P nr 4 w Nakle  – ZS – P w Ślesinie (6:2)

Końcowa kolejność:                    
1 miejsce Zespół Szkolno – Przedszkolny w Paterku,        
2 miejsce Zespół Szkolno – Przedszkolny w Paterku nr 4 w Nakle,    
3 miejsce Zespół Szkolno – Przedszkolny w Paterku w Ślesinie.   

Zwycięski zespół zagrał w składzie: Oliwia Malikowska, Marcelina Ciesielska, Iga Hyży, Zuzanna Izajasz, Anna Koniec, Julia Koźmińska, Weronika Krusik, Lena Kucharzewska, Julia Lipska, Julia Sadowska Julia Walczak, Anna Wielebska, Izabela Włodarczyk i Emila Zamroczyński, opiekunem zespołu jest pan Dariusz Karolczak. Organizatorem zawodów był Zespół Obsługi Oświaty i Rekreacji oraz Szkolny Związek Sportowy w Nakle. Zwycięski zespół otrzymał pamiątkowy dyplom i puchar a pozostałe drużyny dyplomy. Zespół dziewcząt ze Szkoły Podstawowej w Paterku będzie reprezentowały naszą gminę na zwodach powiatowych.

materiał: SZS Nakło



Oceń artykuł: 3 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Posnet Ergo
sugerowana cena producenta: 1537,50PLN
Przeglądy gaśnic
od 50PLN
Drukarki kodów kreskowych
899PLN 499PLN
Szkolenia bhp okresowe
od 70PLN
Meble kuchenne
Nowoczesny styl
Blacharstwo
Perfekcyjne wygładzenie zniszczonych włosów!
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)