Dziś mamy 7 czerwca 2020, niedziela, imieniny obchodzą:

13 czerwca 2019

Granowska i Nowak na topie. Para zdeklasowała rywali

fot. KP

fot. KP

Brydżowy mikst Aleksandra Granowska i Alfred Nowak zwyciężył z # dużą przewagą w nakielskim turnieju.

W każdy drugi poniedziałek miesiąca brydżyści w całym kraju rozgrywają turniej, ułożonymi przez sędziego kartami. Dzięki temu można porównać wyniki uzyskane przez poszczególnych brydżystów z Polski oraz gości z zagranicy.

Spośród 12 turniejów Korespondencyjnych Mistrzostw Polski, klasyfikowanych jest 8 najlepszych rezultatów. W eliminacjach tych uczestniczy również nakielska sekcja brydża sportowego.

W poniedziałek, 10 czerwca rozegrano w Nakle, turniej brydża sportowego w ramach KMP. Wyniki zaliczane były również do klasyfikacji generalnej Grand Prix Powiatu Nakielskiego roku 2019. Wystąpiło 10 par z: Nakła, Mroczy, Rościmina i Sicienka. Grano na zapis maksymalny. Turniej sędziował Ludwik Pazderski.

Zwyciężyła nakielska para Aleksandra Granowska i Alfred Nowak (Czarni-Eurobac). Drugie i trzecie miejsce zajęli ich klubowi koledzy: Tomasz Nowak i Piotr Wołowski oraz Włodzimierz Heymann i Jan Nowakowski.

Wyniki uzyskany przez dwie pierwsze pary są dobre i mają oni realne szansę na zdobycie kolejnych punktów klasyfikacyjnych. Po rozliczeniu 47 ośrodków z 52, para Nowak/Wołowski zajmuje 23 lokatę, zaś mikst Granowska/Nowak jest na 48 miejscu. Punkty otrzymuje najlepsze 55 par spośród ok. 700 par.

Wyniki:
1. Aleksandra Granowska/Alfred Nowak - 63.26%
2. Tomasz Nowak/Piotr Wołowski - 59.85%
3. Włodzimierz Heymann/Jan Nowakowski - 55.30%
4. Mariusz Wróblewicz/Marian Zarembski - 54.92%
5. Ziemowit Brzykcy/Krzysztof Popczyński - 48.86%
6. Tadeusz Nitka/Marceli Pluciński - 47.35%
7. Bogdan Najmrodzki/Jan Rdesiński - 46.59%
8. Krzysztof Dembek/Włodzimierz Suchodolski - 44.70%
9. Stefan Kamiński/Zdzisław Świtalski - 43.56%
10. Jerzy Brzeziński/Bartłomiej Pałubicki – 35.61%.

Oceń artykuł: 3 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Nadanie modnej linii
Elzab Delta Max E
sugerowana cena producenta: 2950,70PLN
Nowe stylizacje
Sprawdzanie zadymienia i analiza spalin
Rolki termiczne
0,69PLN 0,49PLN
Meble kuchenne
Bezpłatne kontrolowanie sprawności amortyzatorów
Kasa fiskalna ONLINE Datecs WP500
1399PLN PROMOCJAPLN
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)