Dziś mamy 6 czerwca 2020, sobota, imieniny obchodzą:

18 kwietnia 2019

Grand Prix Powiatu Nakielskiego w Brydżu Sportowym. Wróblewicz i Zarembski wygrywają

fot. KP

fot. KP

Para brydżystów z powiatu nakielskiego Mariusz Wróblewicz i Marian Zarembski wygrała turniej# brydżowy w Nakle

W poniedziałek, 15 kwietnia rozegrano w Nakle, turniej brydża sportowego w ramach Grand Prix Powiatu Nakielskiego roku 2019. Wystąpiło 9 par z: Nakła, Kcyni, Mroczy, Grudziądza, Rościmina. Grano na zapis maksymalny. Turniej sędziował Ludwik Pazderski.

Zwyciężyła para  z powiatu nakielskiego Mariusz Wróblewicz i Marian Zarembski, ale reprezentująca Grom Więcbork. Drugie miejsce zajęli goście z Sicienka Krzysztof Dembek i Włodzimierz Suchodolski, którzy z kolei są zawodnikami Czarni Eurobac Nakło. Trzecie miejsce przypadło mikstowi z Nakła Aleksandra Granowska i Alfred Nowak (oboje Eurobac).

W krajowej czołówce

Znane są już ogólnopolskie wyniki kwietniowych eliminacji Korespondencyjnych Mistrzostw Polski. W kwietniowej KMP wystąpiło 812 par z 55 ośrodków. W tym doborowym gronie nakielska para Ziemowit Brzykcy i Krzysztof Popczyński zajęła 25 miejsce, co dało im 52 punkty klasyfikacyjne (pkl). Dla porównania za zwycięstwo w nakielskim turnieju para ta uzyskała 11 pkl.

Wyniki:

1. Mariusz Wróblewicz/Marian Zarembski - 62.50%
2. Krzysztof Dembek/Włodzimierz Suchodolski - 57.90%
3. Aleksandra Granowska/Alfred Nowak - 56.67%
4. Alina Majchrzak/Bogdan Kowalczyk - 55.43%
5. Tadeusz Nitka/Marceli Pluciński - 48.64%
6. Jan Kudła/Jan Nowakowski - 47.41%
7. Ziemowit Brzykcy/Krzysztof Popczyński - 46.17%
8. Włodzimierz Heymann/Piotr Wołowski - 44.94%
9. Stefan Kamiński/Zdzisław Świtalski - 40.62%

Oceń artykuł: 3 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (2) Zgłoś naruszenie zasad

    • -2 (2)

    Anonim, w dniu 18-04-2019 11:41:27 napisał:

    Tacy to maja dobrze

    odpowiedz

    • 0 (0)

    przechodzień, w dniu 20-04-2019 00:20:18 napisał:

    Moje Gratyulacje

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Nowoczesne zabiegi laserowe
Pieczątki Colop
Skup i sprzedaż części
Meble pokojowe
Pomoc przy kontroli ZUS
od 50PLN
Narożnik z funkcją spania, możliwość wyboru tkanin
Kasa fiskalna ONLINE FAREX PRO600
1349PLN PROMOCJAPLN
Novitus Deon E
sugerowana cena producenta: 2816,70PLN
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)