Dziś mamy 29 maja 2020, piątek, imieniny obchodzą:

07 października 2019

Grand Prix Pomorza - Kujaw - Pałuk. Zawodnicy z Szubina wrócili z medalami

fot. Piotr Krzywdziński

fot. Piotr Krzywdziński

5 października 2019 roku w Gąsawie odbyły się trzecie Zawody Lekko Atletyczne Dzieci w # ramach Grand Prix Pomorza – Kujaw – Pałuk.

W zawodach brali udział młodzi zawodnicy Vectry Włocławek, LUKS Kruszwica, LUKS Start Nakło, Czapla Białe Błota, BOSiR Barcin, MUKS Kangur Żnin oraz UKB Szubin.

Mimo padającego deszczu w zawodach udział wzięło ponad 300 młodych adeptów Lekkiej Atletyki. Przypomnę że poprzednie zawody odbyły się w Kruszwicy i w Szubinie.

Zawodnicy zostali nagrodzeni medalami za zawody i specjalnymi medalami za Grand Prix.

Medaliści trzecich zawodów z UKB Szubin

Złote:
- Oliwia Jechna (rocznik 2008) w biegu na 600 m

Srebrne:
- Jakub Och (rocznik 2009) w biegu na 200 m
- Martyna Szypura (rocznik 2009) w biegu na 60 m
- Witold Michalik (rocznik 2008) w rzucie piłeczką
- Filip Biały (rocznik 2008) w biegu na 60 m
- Jakub Kalka (rocznik 2007) w biegu na 600 m
- Mateusz Echaust (rocznik 2006) w biegu na 60 m

Brązowe:
- Daria Bujewska (rocznik 2009) w rzucie piłeczką
- Julia Damańska (rocznik 2008) w rzucie piłeczką
- Witold Michalik (rocznik 2008) w biegu na 60 m
- Maciej Sobczak (rocznik 2007) w pchnięciu kulą 2 kg.

Medaliści UKB Szubin w klasyfikacji ogólnej Grand Prix

Złote:
- Jakub Kalka (rocznik 2007) w biegu na 600 m
- Daria Bujewska (rocznik 2009) w rzucie piłeczką

Srebrne:
- Zofia Krzywdzińska (rocznik 2009) w biegu na 200 m
- Anna Winkowska (rocznik 2007) w biegu na 200 m
- Oliwia Jechna (rocznik 2008) w skoku w dal oraz w biegu na 600 m

Brązowe: 
- Maciej Sobczak (rocznik 2007) w pchnięciu kulą 2 kg.
- Karol Wożniak (rocznik 2008) w biegu na 200 m
- Mateusz Echaust (rocznik 2006) w biegu na 60 m
- Julia Domańska (rocznik 2008) w rzucie piłeczką
- Filip Biały (rocznik 2008) w biegu na 60 m

materiał: Piotr Krzywdziński

Oceń artykuł: 4 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Czytniki kodów kreskowych
Gabinet / jadalnia / pokój dzienny
Usta - powiekszanie
Materiały eksploatacyjne do wszystkich drukarek
Od 4,90 PLN
Elzab Delta Max E
sugerowana cena producenta: 2950,70PLN
Jadalnia / pokój dzienny
Zestaw wypoczynkowy na stelażu drewnianym
Pomoc przy kontroli ZUS
od 50PLN
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Pielęgnacja włosów w czasie pandemii koronawirusa. O czym warto pamiętać?

Trwająca pandemia jest odczuwalna we wszystkich dziedzinach życia, szczególnie nasze zdrowie jest# obecnie pod specjalnym nadzorem. To czas, kiedy powinniśmy zwrócić szczególną uwagę na kondycję całego swojego organizmu. Nie zawsze jednak zdajemy sobie sprawę, że aktualna sytuacja może również negatywnie wpłynąć na nasze włosy.

(czytaj więcej)