Dziś mamy 5 czerwca 2020, piątek, imieniny obchodzą:

15 lipca 2014
Korespondencyjne Mistrzostwa Polski w Brydżu Sportowym

Gościnny Więcbork

fot. KP

fot. KP

Para Ziemowit Brzykcy/Krzysztof Popczyński zwyciężyła w poniedziałkowym turnieju brydżowym w Więcborku. Turniej ten był równocześnie lipcową eliminacją Korespondencyjnych Mistrzostw Polski w Brydżu Sportowym.

W każdy drugi poniedziałek miesiąca brydżyści w całym kraju rozgrywają turniej, ułożonymi przez sędziego kartami. Dzięki temu można porównać wyniki uzyskane przez poszczególnych brydżystów z Polski oraz gości z zagranicy. Spośród 12 turniejów Korespondencyjnych Mistrzostw Polski, klasyfikowanych jest 8 najlepszych rezultatów. W eliminacjach tych uczestniczy również nakielska sekcja brydża sportowego.

Latem nakielscy brydżyści nie organizują turniejów, a korzystają z gościnny w Więcborku. Tam też w poniedziałek, 14 lipca rozegrano turniej będący lipcową eliminacją Korespondencyjnych Mistrzostw Polski w Brydżu Sportowym. Wystąpiło 11 par z powiatu sępoleńskiego i nakielskiego. Grano na zapis maksymalny.

Zwyciężyła para Czarnych-Zelan Nakło: Ziemowit Brzykcy/Krzysztof Popczyński. Drugie miejsce przypadło ich klubowym kolegom: Alfred Nowak/Piotr Wołowski. Na trzecim miejscu uplasował się duet reprezentujący Instalator Pelikan Szubin - Mariusz Błażyński/Zbigniew Kaczmarek. Czwarte miejsce przypadło parze Rajmund Fons i Marian Zarembski (Tarpan Mrocza), a na piątym uplasowała się jedyna para kobieca: Joanna Bondarczyk/Beata Kuczerepa.

Wynik procentowy zwycięzców nie jest najlepszy i raczej nie mają oni szans na zdobycie kolejnych punktów rankingowych. Punkty dostaje tylko 50 najlepszych par z ok. 800, które występują w eliminacjach.

Wyniki:
1. Ziemowit Brzykcy/Krzysztof Popczyński - 58.86%
2. Alfred Nowak/Piotr Wołowski - 56.59%
3. Mariusz Błażyński/Zbigniew Kaczmarek - 55.45%
4. Rajmund Fons/Marian Zarembski - 53.94%
5. Joanna Bondarczyk/Beata Kuczerepa - 51.67%
6. Bohdan Pliszka/Jacek Krzyżanowski - 49.77%
7. Tomasz Bondarczyk/Julian Wyciechowski - 48.64%
8. Krzysztof Cyran/Dariusz Borkowski - 47.88%
9. Stefan Kamiński/Zdzisław Świtalski - 47.50%
10. Roman Grabowski/Benedykt Mieszczak - 47.12%
11. Jan Nowakowski/Zbigniew Pełka - 42.58%.

Oceń artykuł: 149 175

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Pomoc przy kontroli ZUS
od 50PLN
MEBLE PIOTR PASIEKA
Sprawdzanie zadymienia i analiza spalin
Bezpłatne kontrolowanie sprawności zawieszenia
Usta - powiekszanie
Bezpłatne kontrolowanie sprawności ustawienia świateł
Sprawdzanie świateł
GratisPLN
Kasa fiskalna ONLINE Datecs WP50
1299PLN PROMOCJAPLN
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)