Dziś mamy 6 czerwca 2020, sobota, imieniny obchodzą:

16 października 2019

GLZS Sadki zgodnie z planem. Kacper Gałkiewicz zdobywcą czterech bramek

fot. BG

fot. BG

Spotkanie z Amatorem Bydgoszcz, czekało piłkarzy GLZS Sadki w # 8 serii gier, grupy III, bydgoskiej B – klasy. 3 punkty były formalnością, a z dobrej strony pokazał się Kacper Gałkiewicz.

W kolejnym meczu o mistrzostwo B – klasy, GLZS Sadki podejmował na własnym boisku, zdecydowanie najsłabszy zespół w stawce, czyli Amatora Bydgoszcz.

Dla miejscowych piłkarzy była to szansa na łatwe punkty i zbliżenie się do poprzedzających zespołów z tabeli. Drużyna z Grodu nad Brdą, prezentuje się niewiele lepiej w stosunku do poprzednich rozgrywek. W nich dwukrotnie lepszy i to zdecydowanie był zespół GLZS – u.

Nie inaczej miało być w niedzielnym starciu, które było dla gospodarzy niezwykle ważne w kontekście walki o więcej niż przedostatnia pozycję w tabeli.

Pierwsza połowa przebiegała zgodnie z planem i zarysowała się optyczna przewaga miejscowych. Spotkanie otworzył Kacper Gałkiewicz, który notabene okazał się królem pola karnego w tym meczu. Pomocnik GLZS – u potrzebował 30 minut, żeby skompletować klasycznego hat – tricka.

W kolejnych minutach dołożył jeszcze jeszcze jedno trafienia, zdobywając łącznie 4 gole, co stanowiło połowę dorobku całego zespołu. Dwie bramki dołożył Wojciech Murawski, jedno trafienie padło łupem Mateusza Westphala.

Nieporadność obrony Amatora skończyła się również jednym samobójem. 90 minut było pod całkowitą kontrolą gospodarzy, którzy nie ustrzegli się jednak kilku błędów, co zaowocowało bramką honorową dla gości. Padła ona z rzutu karnego, który sędzia podyktował za faul w polu karnym Norberta Szewery. W innej sytuacji, miejscowych uratowała poprzeczka.

Ostatecznie jednak zgodnie z planem, GLZS odniósł wysokie zwycięstwo, dzięki czemu zrównał się punktami z Zorzą Ślesin.

GLZS Sadki – Amator Bydgoszcz 8:1

Bramki: Kacper Gałkiewicz 4, Wojciech Murawski 2, Mateusz Westphal, sam.

Oceń artykuł: 1 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Elzab Delta Max E
sugerowana cena producenta: 2950,70PLN
Kasa fiskalna ONLINE FAREX PRO300
1299PLN PROMOCJAPLN
Metkownice
od 179PLN
Drukarki kodów kreskowych
899PLN 499PLN
Deska elewacyjna
Fotokubek z łyżeczką i kolorowym wnętrzem
34,90PLN
Sypialnia Dąb Sonoma i wstawki w połyskującej bieli
Kalkulatory
od 6,90PLN
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)