Dziś mamy 1 października 2020, czwartek, imieniny obchodzą:

16 stycznia 2020

Ferie tuz tuż. Policjanci rozpoczęli cykl spotkań o bezpieczeństwie

fot. KPP Nakło

fot. KPP Nakło

W związku ze zbliżającymi się feriami nakielscy policjanci rozpoczęli cykl spotkań #profilaktycznych związanych z zimowym wypoczynkiem. Jako pierwsze policyjną profilaktyką objęte zostały dzieci ze Szkoły Podstawowej w Sipiorach.

Policjanci z zespołu ds. profilaktyki społecznej, nieletnich i patologii nakielskiej komendy w ramach swoich zadań służbowych prowadzą szeroko pojętą profilaktykę w różnych szkołach na terenie powiatu. Spotkania dostosowane są do wieku odbiorców oraz między innymi pory roku.

W związku z tym, że już niebawem rozpoczynają się ferie zimowe, mundurowi rozpoczęli cykl spotkań, podczas których rozmawiać będą o bezpieczeństwie w tych właśnie wolnych dniach. Pierwsze tego typu spotkanie odbyło się w Szkole Podstawowej w Sipiorach.

Pogadanki zorganizowano w dwóch grupach wiekowych. Dzieci z klas młodszych usłyszały rady, jak bezpiecznie przemieszczać się po trasach, jak strzec się niebezpieczeństw związanych z zawieraniem bliższych relacji z nieznajomymi oraz jak korzystać z wolnego czasu bezpiecznie, ze szczególną uwagą na bezpieczne zachowania w trakcie pobytu na zimowiskach.

Z racji tego, że czas wolny od szkoły czasem wiąże się z mniejszym nadzorem ze strony rodziców, uczniowie klas starszych, prócz informacji na temat bezpieczeństwa w ruchu drogowym oraz podczas pobytu na zimowych wyjazdach, usłyszeli też kilka słów na temat zgubnego wpływu narkotyków i dopalaczy. Policjanci przypominali również o obowiązujących przepisach prawych oraz odpowiedzialności prawnej, jaką ponosi młodzież za zachowania niezgodne z normami społecznymi.  

Materiał: podkom. Justyna Andrzejewska Oficer prasowy KPP Nakło nad Notecią

Oceń artykuł: 2 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Oprogramowanie KC Firma i KC Market
Kalkulatory
od 6,90PLN
Wulkanizacja
Terminale płatnicze
Tonery Directions
27PLN
Sypialnia Dąb Sonoma i wstawki w połyskującej bieli
Elzab Jota E
sugerowana cena producenta: 1783,50PLN
Sprawdzanie i regulacja ciśnienia w ogumieniu
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)