Dziś mamy 6 czerwca 2020, sobota, imieniny obchodzą:

18 października 2019

Eliminacje wojewódzkie za nami. Finalistą policjant z KPP w Nakle

fot. KWP Bydgoszcz

fot. KWP Bydgoszcz

Podkom. Marek Zieliński z KMP w Bydgoszczy najlepszym policjantem na stanowisku kierowania w garnizonie kujawsko-pomorskim.# Teraz przed naszym reprezentantem nie lada wyzwanie. Liczymy bowiem na zwycięstwo w finale Ogólnopolskiego Turnieju Służby Dyżurnej Jednostek Organizacyjnych Policji, który odbędzie się pod koniec listopada w Szkole Policji w Katowicach. Trzymamy kciuki!

W KWP w Bydgoszczy odbył się drugi etap eliminacji do Finału II Edycji Ogólnopolskiego Turnieju Służby Dyżurnej Jednostek Organizacyjnych Policji. Wcześniej, na szczeblu komend miejskich, powiatowych i komisariatów przeprowadzone zostały eliminacje pierwszego stopnia, które wyłoniły najlepszego policjanta z każdego powiatu.

Podczas trwających dwa dni (16-17.10.19) eliminacji wojewódzkich, oprócz testu wiedzy zawodowej, przeprowadzona zastała również symulacja pełnienia służby na stanowisku kierowania. Zadaniem uczestników było wykonanie odpowiednich czynności zapewniających poprawne przyjęcie zgłoszenia, właściwą obsługę, skierowanie właściwych sił i środków, jak również powiadomienie podmiotów współpracujących.

Uczestnicy eliminacji wykazali się dużą znajomością procedur postępowania związanego z wystąpieniem różnych sytuacji kryzysowych oraz trafnością podejmowanych decyzji, co miało zasadniczy wpływ na końcowa ocenę.

Eliminacje prowadzone były przez doświadczonych funkcjonariuszy Sztabu Policji oraz Sekcji Psychologów KWP w Bydgoszczy. Znajomość warunków pracy dyżurnego i umiejętności zespołu podgrywającego zapewniły realizm sytuacji.

Turniej wyłonił trzech najlepszych finalistów, którymi okazali się:

1. podkom. Marek Zieliński z KMP w Bydgoszczy
2. asp. szt. Piotr Jankowski z KPP w Nakle n/Notecią
3. kom. Piotr Loba z KMP w Toruniu

Puchary, jak i nagrody dla trzech pierwszych zawodników w imieniu Komendanta Wojewódzkiego Policji w Bydgoszczy insp. Pawła Spychały wręczył I Zastępca Komendanta Wojewódzkiego Policji KWP w Bydgoszczy insp. Mirosław Elszkowski.

Podziękowania za osiągnięcie wyników w eliminacjach zostały przekazane również przez podinsp. Piotra Kujawę przewodniczącego Zarządu Wojewódzkiego NSZZ Policjantów woj. kujawsko-pomorskiego oraz Prezesa Zarządu pana Jerzego Archackiego z Kujawsko-Pomorskiej Grupy Wojewódzkiej Międzynarodowego Stowarzyszenia Policji IPA w Bydgoszczy, którzy także ufundowali nagrody rzeczowe.

Zwycięzca eliminacji wojewódzkich będzie reprezentował garnizon kujawsko-pomorski w finale konkursu, który przeprowadzony zostanie w Szkole Policji w Katowicach w dniach 28-29 listopada 2019 roku. Trzymamy kciuki.

Autor: nadkom. Marcin Paczkowski

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.

Oceń artykuł: 5 3

Czytaj również

udostępnij na FB
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)