Dziś mamy 24 kwietnia 2024, środa, imieniny obchodzą:
19 lutego 2014
Eiercognac
Przepis na alkoholowy krem jajeczny.
Skład:
8 żółtek;
1 szklanka cukru;
1/2 laski wanilii;
1/4 l śmietany kremówki;
1/4 l spirytusu 95%;
przegotowana, przestudzona woda.
Wykonanie:
Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy wanilię oraz śmietanę. W dalszej kolejności, powoli wlewamy spirytus, nie przerywając ucierania masy jajecznej. Na koniec dodajemy taką ilość wody, aby otrzymać 1 litr eiercognacu. Jeśli preferujemy bardziej płynne kremy, możemy zwiększyć ilość wody. Tak przygotowany alkoholowy krem jajeczny, nadaje się do picia zaraz po przygotowaniu. Jednak będzie lepszy, jak odstawimy go na tydzień. Za każdym razem przed podaniem eiercognac należy wstrząsnąć.
Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.
Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!
Dodaj komentarz
LOKALNY HIT
Analiza stanu bhp w firmie
od 50PLN
Usługi prowadzenia ksiąg rachunkowych
od 50PLN
Bezpłatne kontrolowanie sprawności układu kierowniczego
Zaproszenia
4,00 zł PLN
Szkolenie z HACCP
59PLN
Usługi pełnienia stanowiska Inspektora Ochrony Danych Osobowych
Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad
Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.
Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!