Dziś mamy 30 września 2020, środa, imieniny obchodzą:

22 stycznia 2020

Dzielnicowy z Mroczy przestrzegał przed niebezpieczeństwami

fot. KPP Nakło

fot. KPP Nakło

Dzielnicowy z mroteckiego komisariatu spotkał się z dziećmi w miejscowej „podstawówce” i# uczył, jak bezpiecznie spędzić ferie zimowe. Nie zabrakło też rozmów o bezpieczeństwie w ruchu drogowym.

Wczoraj (21.01.20)  dzielnicowy z Komisariatu Policji w Mrocza, mł. asp. Krystian Napierała spotkał się z dziećmi w miejscowej szkole podstawowej.

Policjant przeprowadził dla uczniów klas 0-III pogadanki profilaktyczne, których tematem przewodnim było bezpieczeństwo dzieci w trakcie ferii zimowych. Z racji tego, że nie zapowiada się, aby podczas ferii aura była zimowa, dzielnicowy skupił się na bezpieczeństwie podczas pobytu w domu. Mowa była o tym jak dużym niebezpieczeństwem może być wpuszczanie do domów nieznajomych, czy przyjmowanie od tych osób poczęstunku.

Wiele uwagi poświęcono również korzystaniu z sieci internetowej w sposób niewłaściwy. Policjant przypominał, aby nie przekazywać osobom poznanym w sieci żadnych danych wrażliwych, nie przesyłać zdjęć oraz nie korzystać bez wiedzy i zgody rodziców z płatnych stron internetowych.

Niezmiennie bardzo ważne są kwestie związane z bezpieczeństwem w ruchu drogowym, dlatego nie zabrakło również informacji na temat zasad bezpiecznego poruszania się po drogach oraz konieczności wyposażania się w elementy odblaskowe.

Materiał: podkom. Justyna Andrzejewska Oficer prasowy KPP Nakło nad Notecią

Oceń artykuł: 3 7

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (2) Zgłoś naruszenie zasad

    • -2 (2)

    Mroczanka, w dniu 22-01-2020 18:36:58 napisał:

    Brawo, teraz dzieci będą na pewno bezpieczne:-)

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (1)

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Kalkulatory
od 6,90PLN
Wulkanizacja
Torba na akcesoria fryzjerskie
82PLN
Fotokubek magiczny
29,90PLN
Zezwolenie na transport odpadów
od 2000PLN
Meblościanka z oferty firmy FADOME
Pokój dzienny/ jadalnia
Fale radiowe - przeciwzmarszczkowe
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)