Dziś mamy 5 czerwca 2020, piątek, imieniny obchodzą:

15 maja 2019

Drogi powiatowe w coraz lepszym stanie. Zmiany w Piotrowie

fot. Monika Oleś

fot. Monika Oleś

To już czwarty i ostatni etap jednej z najważniejszych inwestycji drogowych# prowadzonych przez Powiat Nakielski. W ostatnich latach przebudowano drogę na odcinku od Rozwarzyna do Weroniki. W tym roku przebudowa obejmuje roboty budowlane na terenie miejscowości Piotrowo i Kowalewko.

Prace na tym ponad kilometrowym odcinku drogi polegają na poszerzeniu istniejącej jezdni do szerokości 5,5 metrów, budowie ścieżki pieszo-rowerowej, przebudowie zjazdów oraz budowie studni chłonnych. Aktualnie wykonywane jest poszerzenie jezdni oraz ustawiany jest krawężnik.

Modernizację drogi planuje się zakończyć do 15 listopada 2019 roku.

Na podstawie danych uzyskanych z Zarządu Dróg Powiatowych w Nakle nad Notecią

materiał: Monika Oleś (Starostwo Powiatowe w Nakle nad Notecią)

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.

Oceń artykuł: 3 1

Czytaj również

udostępnij na FB
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)