Dziś mamy 2 czerwca 2020, wtorek, imieniny obchodzą:

14 maja 2019

Derby gminy Szubin dla Iskry. Iście hokejowy wynik w Zalesiu

fot. BG

fot. BG

Bardzo ciekawy i obfitujący w bramki pojedynek zobaczyli kibice # zgromadzeni przy boisku sportowym w Zalesiu.

Od pierwszych minut zespoły nastawiły się na ofensywę. A od mocnego uderzenia spotkanie rozpoczęli goście. Przemysław Macudziński już w 3 minucie zdobył pierwszą bramkę. W 21 minucie ten sam zawodnik podwyższył wynik meczu.

Odpowiedź Zielonych była jednak natychmiastowo i już w następnej akcji Kacper Klimowicz zdobył bramkę kontaktową. Ostatni akcent w pierwszej połowie należał do przyjezdnych. Trafienie Łukasza Pierona ponownie zapewniało dwubramkowe prowadzenie. Jakby tego było mało dla gospodarzy, 3 minuty po rozpoczęciu drugiej części, Łukasz Mazur zdobył kolejnego gola.

Było 1:4 dla Iskry. Sygnał do odrabiania strat próbował dać Paweł Piechowiak, który zdobył druga bramkę dla gospodarzy ale goście prawie natychmiast odpowiedzieli w najlepszy możliwy sposób. Kamil Gębala zdobył piątą bramkę. Wymiana ciosów trwała w najlepsze.

Dzięki bramkom Krzysztofa Wesoła i Rafała Grzelaka, Zieloni ponownie doszli na jedną bramkę ale nie potrafili doprowadzić do remisu. Szalę zwycięstwa na korzyść własnego zespołu w 80 minucie przechylił ten, który rozpoczął strzelanie, a więc Przemysław Macudziński. Zanotował tym samym tzw. hat – tricka.

Po bardzo emocjonującym i obfitym w bramki meczu derbowym, lepsza okazała się Iskra Zamość – Rynarzewo, która wykorzystując potknięcie Tarpana Mrocza, wskoczyła na 3 miejsce w tabeli. Zieloni natomiast zajmują 7 lokatę, z niewielką stratą do miejsca 5.

Zieloni Zalesie – Iskra Zamość – Rynarzewo 4:6 (1:3)

Bramki: Kacper Klimowicz, Paweł Piechowiak, Krzysztof Wesół, Rafał Grzelak – Przemysław Macudziński 3, Łukasz Pieron, Łukasz Mazur, Kamil Gębala

Oceń artykuł: 6 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (1) Zgłoś naruszenie zasad

    • 0 (0)

    Kibic, w dniu 14-05-2019 21:10:52 napisał:

    To za rok iskra na awanas do A klasy sie szykuje

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Nowoczesne zabiegi laserowe
Gimnastyka korekcyjna
Bezpłatne kontrolowanie sprawności ustawienia świateł
Szkolenia bhp wstępne
od 30PLN
Nowoczesny styl
Meble kuchenne
Masaż gorącymi kamieniami
Tonery Directions
27PLN
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)