Dziś mamy 30 września 2020, środa, imieniny obchodzą:

21 stycznia 2020

Delegacje złożyły wiązanki. W obchodach uczestniczyli uczniowie ZS w Lubaszczu

fot. Agnieszka Andrzejewska

fot. Agnieszka Andrzejewska

20 stycznia 2020 roku Nakło nad Notecią obchodziło 100-lecie powrotu miasta #do Macierzy. W uroczystościach wzięli udział uczniowie Zespołu Szkół im. Władysława Łokietka w Lubaszczu.

Uczestnicy zgromadzili się przy Noteci, przeszli ul. Hallera, zatrzymali się przed tablicą gen. Hallera i udali na główne obchody na Rynku Nakielskim. Po przemówieniach delegacje złożyły wiązanki kwiatów pod Pomnikiem Wdzięczności Wojsku Polskiemu. Na koniec nadzwyczajnego wydarzenia zaproszeni goście udali się ulicami miasta do kościoła pw. św. Wawrzyńca, gdzie odbyła się msza św. dziękczynna.

Materiał: Agnieszka Andrzejewska

Autorka nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.

Oceń artykuł: 5 2

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)