Dziś mamy 14 grudnia 2024, sobota, imieniny obchodzą:

06 listopada 2024

Degustacja i wymiana doświadczeń. Uczniowie przygotowali francuskie dania

fot. powierzone

fot. powierzone

Dnia 16 października uczniowie #ZSS w Karnowie udali się do Akademii Rozwoju Kulinarnego p. Szymona Brukwickiego. Kolejne zajęcia miały na celu przybliżenie potraw kuchni francuskiej.

 

Pod czujnym okiem szefa kuchni i w wyjątkowo miłej atmosferze, przygotowano:

- Francuską zupę cebulową

- Grzanki z pate z drobiowych wątróbek z pistacjami

- Galette ratatouille

- Warkocz z ciasta francuskiego faszerowany z kurczakiem, szpinakiem i mozzarellą

Zakończeniem zajęć była degustacja przyrządzonych potraw, rozmowy i wymiana doświadczeń.

Dziękujemy za wspólnie spędzony czas i mamy nadzieję na kolejne spotkania.

Zajęcia zostały przeprowadzone dzięki finansowemu wsparciu Starostwa Powiatowego w Nakle nad Notecią w ramach projektu na zajęcia pozalekcyjne.

Materiał: Marlena Kowalska, Agnieszka Bembnista

Autorki nie wyrażają zgody na komentowanie artykułu.

Oceń artykuł: 6 4

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Dziś piątek trzynastego. Skąd wziął się przesąd o pechowym dniu?

Dzisiaj przypada piątek trzynastego. Osoby przesądne #w wielu krajach uznają ten dzień za pechowy.

(czytaj więcej)
0

43. rocznica wprowadzenia stanu wojennego. Wojskowy zamach stanu

Dzisiaj, 13 grudnia przypada rocznica# wprowadzenia stanu wojennego w Polsce.

(czytaj więcej)
0

Bożonarodzeniowe jarmarki w regionie. Kiermasze, karuzele i inne atrakcje

W centrach dwóch największych miast regionu# – Bydgoszczy i Torunia, już jakiś czas temu rozgościły się bożonarodzeniowe jarmarki.

(czytaj więcej)
0

Manewry ratowniczo-antyterrorystyczne. Intensywne i wymagające ćwiczenia

Od 8 do 10 listopada trwały intensywne i wymagające ćwiczenia #ratowniczo-antyterrorystyczne w Centrum Szkoleniowym Offshore MUSTC i na wodach Zalewu Szczecińskiego

(czytaj więcej)