Degustacja i wymiana doświadczeń. Uczniowie przygotowali francuskie dania
fot. powierzone
Dnia 16 października uczniowie #ZSS w Karnowie udali się do Akademii Rozwoju Kulinarnego p. Szymona Brukwickiego. Kolejne zajęcia miały na celu przybliżenie potraw kuchni francuskiej.
Pod czujnym okiem szefa kuchni i w wyjątkowo miłej atmosferze, przygotowano:
- Francuską zupę cebulową
- Grzanki z pate z drobiowych wątróbek z pistacjami
- Galette ratatouille
- Warkocz z ciasta francuskiego faszerowany z kurczakiem, szpinakiem i mozzarellą
Zakończeniem zajęć była degustacja przyrządzonych potraw, rozmowy i wymiana doświadczeń.
Dziękujemy za wspólnie spędzony czas i mamy nadzieję na kolejne spotkania.
Zajęcia zostały przeprowadzone dzięki finansowemu wsparciu Starostwa Powiatowego w Nakle nad Notecią w ramach projektu na zajęcia pozalekcyjne.
Materiał: Marlena Kowalska, Agnieszka Bembnista
Autorki nie wyrażają zgody na komentowanie artykułu.
Galeria
Czytaj również
Dziś piątek trzynastego. Skąd wziął się przesąd o pechowym dniu?
Dzisiaj przypada piątek trzynastego. Osoby przesądne #w wielu krajach uznają ten dzień za pechowy.
(czytaj więcej)43. rocznica wprowadzenia stanu wojennego. Wojskowy zamach stanu
Dzisiaj, 13 grudnia przypada rocznica# wprowadzenia stanu wojennego w Polsce.
(czytaj więcej)Bożonarodzeniowe jarmarki w regionie. Kiermasze, karuzele i inne atrakcje
W centrach dwóch największych miast regionu# – Bydgoszczy i Torunia, już jakiś czas temu rozgościły się bożonarodzeniowe jarmarki.
(czytaj więcej)Manewry ratowniczo-antyterrorystyczne. Intensywne i wymagające ćwiczenia
Od 8 do 10 listopada trwały intensywne i wymagające ćwiczenia #ratowniczo-antyterrorystyczne w Centrum Szkoleniowym Offshore MUSTC i na wodach Zalewu Szczecińskiego
(czytaj więcej)