Dziś mamy 29 września 2020, wtorek, imieniny obchodzą:

27 stycznia 2020

Bezpieczeństwo w trakcie ferii. Mroteccy dzielnicowi rozmawiali z dziećmi

fot. mł. asp. Zofia Wrzeszcz

fot. mł. asp. Zofia Wrzeszcz

Dla wszystkich najważniejsze jest, aby ferie były czasem wspaniałej # zabawy, wypoczynku, ciekawych wycieczek, spotkań i przygód. Równie ważne w czasie ferii jest bezpieczeństwo, dlatego mroteccy dzielnicowi prowadzili przed feriami w szkołach spotkania z dziećmi i młodzieżą, podczas których rozmawiali o bezpieczeństwie.

W minionym tygodniu dzielnicowi z Komisariatu Policji w Mroczy, asp. Szymon Kujawa oraz mł. asp. Janusz Simiński spotkali się z uczniami Szkoły Podstawowej w Witosławiu, Anielinach oraz Kosowie, gdzie rozmawiali z uczniami o bezpieczeństwie w trakcie zbliżających się ferii.

Funkcjonariusze omówili zasady bezpieczeństwa w trakcie zabaw na śniegu, podczas jazdy na nartach, sankach i łyżwach – w ramach akcji informacyjno – edukacyjnej pn. „Kręci mnie bezpieczeństwo na stoku”. Omawiali zasady bezpieczeństwa na stoku, konieczności stosowania kasku ochronnego i przestrzegania zasad na trasach przeznaczonych do zjazdów.

Policjanci poruszyli zagadnienia związane z cyberzagrożeniami, podając zasady bezpiecznego korzystania z Internetu. Przypomnieli również, że podczas korzystania z różnego rodzaju portali społecznościowych należy przestrzegać określonych zasad, tak aby samemu nie stać sprawcą cyberprzemocy wobec innej osoby.

Mundurowi przestrzegali dzieci przed niebezpiecznym i nieodpowiedzialnym zachowaniem na drodze, szczególnie po zmroku, jak również w złych warunkach widoczności. Funkcjonariusze zaznaczyli, jak bardzo ważne jest używanie elementów odblaskowych w sposób widoczny dla innych uczestników ruchu i przestrzeganie zasad poruszania się po drodze.

materiał: mł. asp. Zofia Wrzeszcz 

Oceń artykuł: 9 7

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Meble kuchenne
Meble łazienkowe
Nowoczesne zabiegi laserowe
Meble łazienkowe
Sypialnia Dąb Sonoma i wstawki w połyskującej bieli
Fotokubek klasyczny
19,90PLN
Fotopuzzle z nadrukiem A4
26,90PLN
Perfekcyjne wygładzenie zniszczonych włosów!
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)