Dziś mamy 3 czerwca 2020, środa, imieniny obchodzą:

02 października 2019

Akcja promująca czytanie. Projekt cieszył się dużym powodzeniem

fot. pow.

fot. pow.

Nasza biblioteka szkolna zgłosiła się do projektu # „Szkolne Przygody Gangu Słodziaków” edycja 2019 r., którego realizacja rozpoczęła się we wrześniu.

W pierwszym tygodniu września pani bibliotekarka przedstawiła swoje pomysły i dostosowała je do warunków szkolnych. „Gang Słodziaków w Szkolnej Bibliotece” pod takim hasłem przebiegała akcja, która miała na celu zwiększenie zainteresowania czytelnictwem oraz wzmocnienie roli książki w codziennym życiu dzieci i młodzieży.

W czasie akcji dzieci z oddziału „0” oraz klasy I – III angażowały się w różnorodne aktywności, co przyczyniło się do budowania pozytywnych doświadczeń z książkami oraz do pobudzania ciekawości związanej z czytelnictwem.

Odbyły się zajęcia z wykorzystaniem książek Renaty Piątkowskiej oraz z materiałów dostarczonych przez fundatora nagród właściciela sieci sklepów Biedronka. Uczniowie w grupach tworzyli własne historyjki leśnych bohaterów.

Starsi uczniowie czytali głośno młodszym uczniom. Zainteresowaniem ze strony uczniów cieszył się konkurs plastyczny pt. „Narysuj swojego ulubionego Słodziaka” – dzieci wykazały się niezwykłą fantazją. Prace plastyczne wyeksponowano na gazetce w świetlicy.

Rozdano dzieciom dzienniczki postępów czytania do których dzieci wklejali naklejki w nagrodę za przeczytane opowiadanie.

Akcja „Słodkie wypożyczanie” w zamian za wypożyczoną książkę czytelnik dostawał drobny słodki upominek. Wszyscy uczestnicy otrzymali dyplomy i upominki ufundowane przez radę rodziców. Akcja cieszyła się dużym zainteresowaniem nie tylko wśród społeczności szkolnej, ale również rodzice chętnie dopytywali i pomagali swoim dzieciom.

Bardzo się cieszę, że szkoła przystąpiła do konkursu, ponieważ w opinii uczniów, rodziców i nauczycieli było to bardzo interesujące wydarzenie integrujące społeczność szkolną.

materiał: Szkoła Podstawowa w Kowalewie 

Oceń artykuł: 0 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Kasa fiskalna ONLINE Datecs WP500
1399PLN PROMOCJAPLN
Narożnik z funkcją spania, 6 kolorów do wyboru
Gabinet / jadalnia / pokój dzienny
Posnet Ergo
sugerowana cena producenta: 1537,50PLN
Rozliczenia ZUS
od 50PLN
Zabieg parafinowy
Meble pokojowe
Deska elewacyjna
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)