Dziś mamy 6 czerwca 2020, sobota, imieniny obchodzą:

23 czerwca 2019

70-lecie Koła Łowieckiego "Dąb". Myśliwi odnowili swoje ślubowanie

fot. pow.

fot. pow.

Sobota 15 czerwca 2019 roku, to data symbol - data uroczysta dla # Koła Łowieckiego numer 84 „Dąb” w Kcyni, koła z Pałuk, które podsumowało siedemdziesiąt lat istnienia.

Zasadnicza część uroczystych obchodów odbyła się w sali myśliwskiej, w gospodarstwie prezesa koła Andrzeja Morawskiego, tuż obok nowo powstałego Muzeum Przyrody i Łowiectwa w Turzynie.

Wśród zaproszonych gości starosta nakielski Tadeusz Sobol, burmistrz Kcyni Marek Szaruga, inspektor nadzoru Nadleśnictwa Szubin Kazimierz Stosik, dyrektor Szkoły Podstawowej im. Pamięci Obrońców Niepodległości w Sipiorach Iwona Musiał i koordynatorki współpracy z kołem Monika Balcer i Zofia Sobocińska, łowczy okręgu bydgoskiego PZŁ Marek Grugel, członek Zarządu Okręgowego PZŁ w Bydgoszczy Jakub Pałubicki, właściciel biura polowań dewizowych „Jagra” Jan Grajewski oraz żony myśliwych.

Wszyscy myśliwi na okoliczność jubileuszu 70-lecia odnowili ślubowanie myśliwskie. Otrzymali specjalnie wydrukowaną rotę ślubowania, którą poświadczyli własnoręcznym podpisem.

Zarząd Koła zdecydował o wydaniu specjalnego medalu okolicznościowego „70-lat Koła Łowieckiego „Dąb” w Kcyni 1949-2019”, który odlano w mosiądzu a każdy myśliwy i goście otrzymali go z własnym imieniem i nazwiskiem. Warto też wiedzieć, że materiał do odlewu zbierali wszyscy myśliwi. W medalach są również stopione łuski sztucerowe zbierane po wszystkich polowaniach przez trzy lata.

Najlepsze życzenia dla Jubilata i jego członków. - Niech kolejne lata obfitują we wspaniałe sukcesy w prowadzonej gospodarce i kulturze łowieckiej, a święty Hubert obdarza Was zdrowiem i szczęściem.

materiał: Polski Związek Łowiecki - Łowiectwo Bydgoskie

Oceń artykuł: 0 6

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Kasa fiskalna ONLINE Datecs WP50
1299PLN PROMOCJAPLN
Meble łazienkowe
Gimnastyka korekcyjna
Ryzyko zawodowe
od 100PLN
Sporządzanie listy płac
od 50PLN
Lakiernictwo
Kasy fiskalne Datecs
1200PLN PROMOCJAPLN
Masaż gorącymi kamieniami
0

O Stowarzyszeniu Oficerów Więziennictwa. Czym się zamuje?

Przyglądamy się bliżej działalności Stowarzyszenia Oficerów Więziennictwa. Jaka jest jego #historia? Jakie stawia sobie cele? Do czego dąży w swoich działaniach?

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)